Badge "50 years of speedway in Rovno"

4 серпня 2016 р.

Показовий матч. Мотобол. Володимирець. 3 серпня 2016 року.

Як і було анонсовано, 3 серпня 2016 року у районному центрі Володимирець Рівненської області, відбувся показовий матч збірної України з мотоболу.


Наша команда повернулася з ХХХ чемпіонату Європи, що проходив у містечку Бюдель (Голландія) з 26 по 31 липня цього року. Збірна України після чотирирічної перерви знову виступала у європейському чемпіонаті, який став для неї 20-м. І хоча лаврів там не знайшла, але досвіду отримала багато. Команда, зформована на базі полтавських клубів, провела на Євро 6 матчів, і боролися наші хлопці у кожній грі, проте суперники поки що на сьогоднішній день сильніші, і у всіх зустрічах вони здобули перемоги.




На фото (з сайту http://paradoxx.jalbum.net): збірна україни перед початком матчу з господарями - збірною Голландії. Збірна України перед початком матчу з командою Білорусі. У грі ветерани білоруського і українського мотоболу - Антон Власовець (№3) та Володимир Бойко (№ 8).

Коротко про результати збірної України на чемпіонаті Європи 2016 року (у дужках автори голів):
26 липня. Голландія - Україна 10:3 (С.Пузик-2, В.Бойко).
27 липня. Франція - Україна 6:2 (С.Червоний, В.Бойко).
28 липня. Німеччина - Україна 9:0.
28 липня. Росія - Україна 14:0.
29 липня. Україна - Білорусь 3:7 (С.Червоний, В.Зімовець, О.Кінаш).
30 липня. Литва - Україна 10:2 (І.Таран-2).

Перед чемпіонатом Європи українські збірники гостювали у Володимирецькому районі, де й було досягнуто домовленості про проведення показового матчу після завершення Євро. І такий матч відбувся в середу, 3 серпня 2016 року.

Головний тренер збірної України Олександр Зімовець дає інтерв'ю у Володимирці та фото на згадку:




Організатором показового матчу стала новостворена громадська організація "Молодіжний спортивно-технічний клуб "Полісся" (керівник - ветеран володимирецького мотоболу і мотоспорту Василь Ростиславович Блищик) (на фото - ліворуч). 


Упродовж двох останніх років на Володимиреччині спортсерігається значне зростання інтересу до мотоспорту, і поява юних спортсменів Віталія Шмиги та його брата Артема і Дмитра Остапчука з міста атомників, їх активні виступи у змаганнях з мотокросу, свідчить про те, що у цьому краї нарешті відродиться колишня слава і мотобольного центру області. І навіть 20-гривневі благодійні внески, що були підставою для перегляду багаточисельними уболівальниками і гостями свята мотоспорту у Володимирці, останніх не зупиняли. Навпаки, люди активно підтримували своїх земляків та нащих збірників-мотоболістів. І за це їм усім велика і щира подяка!



Інформаційну підтримку проекту здійснювала районна газета "Володимирецький вісник", головний редактор якої Сергій Скібчик є давнім уболівальником мотоболу та активно його підтримує (на фото вгорі - праворуч).

Показовій грі передувало інше свято мотоспорту для Володимирця. Наш земляк, 9-річний Назар Парницький з Радивилова, який вже не один рік займається мотокросом і є чемпіоном України в цьому виді мотоспорту у класі мотоциклів 50 см куб., здійснював акробатичні стрибки. Йому асистував більш досвідчений і старший Артем Мартиненко з Червонограда, котрий теж люб'язно відгукнувся на запрошення організаторів та приїхав до Володимирця (на фото):



Артем взагалі дуже контактна, вихована, толерантна, ввічлива людина, сильний гонщик і приємний співрозмовник. Він на запитання, чи не далеко їхати з Червонограда до Володимирця, пожартував, що це зовсім близько, і така відстань - дурниці, у порівнянні з маршрутом до Сум. Артем завжди стартує під своїм власним № 808.




Згодом, ці хлопці, а також брати Віталій та Артем Шмиги з Володимирця, Дмитро Остапчук з міста Вараш (колишній Кузнецовськ), і Олег та Артем Шматови з Рівного (батько та син), взяли участь у заїздах з флет-треку у трьох класах мотоциклів. Перемогу тут здобули:
у класі 65 см куб. - єдиний учасник Назар Парницький (Радивилів);
у класі 85 см куб. - Віталій Шмига (Володимирець), другим був його брат Артем Шмига (Володимирець) і третім - Артем Шматов (Рівне);
у класі 150 та 500 см куб. - Артем Мартиненко (Червоноград), другим фінішував Дмитро Остапчук (Вараш/Кузнецовськ), третім - Олег Шматов (Рівне).

Назар Парницький (Радивилів):



Віталій Шмига (Володимирець):




Артем Мартиненко (Червоноград):




Олег Шматов (Рівне):


Змагання коментував наш відомий коментатор спідвею і мотокросу В'ячеслав Крижанівський (Рівне). Йому допомагав та асистував суддівській колегії з флет-треку суддя І категорії Михайло Нечаєв (Рівне) (на фото):




Після цього відбулося офіційне відкриття змагань, під час якого спортсменів привітали голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Хоружий (на фото), заступник голови Володимирецької районної ради Володимир Савонік та заступник Володимирецького селищного голови.


Від імені збірної України з вітальним словом виступив головний тренер команди Олександр Зімовець. Він подарував організаторам мотобольний м'яч з автографами гравців нашої збірної:



У свою чергу організатори вручили нашому наставнику пам'ятний кубок:


та нагородили учасників змагань з флет-треку:




Збірна України з мотоболу виходить на відкриття матчу:



Гравці були визначені у командах таким чином:

Україна-1:
воротар - В'ячеслав Мусенко, "Нива" (Вишняки);
польовий гравець - Іван Таран, "Дружба" (Мачухи);
польовий гравець - Олександр Кінаш, "Дружба" (Мачухи);
польовий гравець - Олександр Попов, "Колос" (Нові Санжари);
польовий гравець - Володимир Бойко, "Нива" (Вишняки).

Україна-2:
воротар - Ярослав Кравчук, "Поділля" (Кам'янець-Подільський);
польовий гравець - Станіслав Червоний, "Восход" (Вознесенськ);
польовий гравець - Володимир Кондратенко, "Колос" (Нові Санжари);
польовий гравець - Валерій Зімовець, "Колос" (Нові Санжари);
польовий гравець - Сергій Пузик, "Нива" (Вишняки).

Арбітри матчу:
Олег Геращенко - суддя міжнародної категорії (Полтава) (на фото)



Геннадій Вакула - суддя національної категорії (Нові Санжари).

Після цього відбулося представлення учасників показового матчу:



та сам матч, що пройшов у форматі - 4 тайми по 15 хвилин.







Гра завершилася бойовою нічиєю:
Україна-1 - Україна-2 2:2.

Після цього було пробито по 4 показових пенальті (вони на результат матчу не впливали).

Матч спорстерігала велика кількість глядачів, деякі навіть так вболівали:



Організатори висловлюють подяку всім спонсорам, меценатам та небайдужим до мотоболу і мотоспорту людям за підтримку!



1 коментар:

Анонім сказав...

Пора відроджувати "Сітал" або якусь іншу назву придумати - зацікавленість ніби є але зрушити чомусь не вдається...