Badge "50 years of speedway in Rovno"

9 січня 2019 р.

Чемпіонат СРСР з мотоциклетних гонок на іподромі 1959 року...

Поки керманичі та організатори змагань зі спідвею святкують Різдво Христове та планують проект календаря змагань у сезоні 2019 року у Рівному, лавіруючи між вже затвердженими календарями гонок у Польщі, Швеції, Німеччині, Фінляндії та Голландії, рік спідвею впевнено крокує засніженими шляхами мотоциклетної Рівненщини.

Окремі уболівальники планують поїздки в екзотичні Ківерці на Волині, де хочуть власними очима побачити виступи Леоніда Нелипюка на розчищеному від снігу глянці озера Молодіжного на льодовому мотоциклі. Інші запасаються терпінням та очікують нового сезону.

Мені ж на другий день Різдва Христового випала нагода отримати маленький презент, якому майже 60 років. Це - афіша змагань на іподромі в Одесі наприкінці серпня 1959 року. Подарував її мені наш заслужений коментатор, В'ячеслав Йосипович Крижанівський.


І враховуючи те, що вона має відношення до спідвею, хоча й відноситься до його старшого брата, а мова йде про іподромні мотогонки, то хотів би дещо нагадати у зв'язку з цим.

28-29 серпня 1959 року на одеському іподромі відбувся особисто-командний чемпионат СРСР з іподромних мотогонок. До Одеси приїхали найкращі спортсмени, які виборювали це право у 33 зонах по всій країні. Виступав у цьому чемпіонаті і рівненський гонщик Іван Хорват. Яке місце він посів у класі мотоциклів до 350 см. куб., поки що невідомо.

А ось як завершилися змагання у всіх трьох класах мотоциклів.

Клас 125 см3:
1. Рудольф Богданов (Владивосток).
2. № 17 Борис Панфьоров (Москва).
3. В.Моїсєєв (Київ).
Також приймали участь Валентин Моїсєєв (Красногорськ), В.Себов (Одеса) та В.Сілуянов (Москва).

Клас 350 см3:
1. Яан Кююнемяе (Таллін).
2. Ендель Пііпер (Таллін).
3. В.Відлога (Одеса).
Також приймали участь Іван Хорват (Ровно) та Леонід Шадрін (Іжевськ).

Клас 750 см3:
1. № 130 Леонід Дробязко (Одеса).
2. Владислав Платич (Новосибірськ).
3. Г.Лихогоденко (Київ).
Також виступав М.Максюков (Одеса).


Командний залік:
1. Естонська РСР.
2. Українська РСР.
3. Москва.

Немає коментарів: