Badge "50 years of speedway in Rovno"

9 липня 2019 р.

І раунд чемпіонату України з флет-треку. Чернівці. 28 червня 2019 року.

У Чернівцях упродовж трьох днів відбулися декілька змагань з мотоспорту та автоспорту. У День Конституції України – 28 червня 2019 року, тут пройшов І раунд чемпіонату України з флет-треку (мотоспорт) та І раунд чемпіонату України з трекових автогонок „Національна Ліга Автоспідвею” (автоспорт).
Змагання з флет-треку важко назвати чемпіонатом, адже на старт вийшло… аж 6 гонщиків, котрі представляли лише 2 міста – Чернівці та Косів (Івано-Франківська область). Гонщики стартували в двох класах – МХ2 та OPEN.


Змагання з флет-треку та автоспідвею відбулися у Чернівцях на мототреку траси „Суперкрос”, який розташований у лівій стороні за кросовою трасою. 
Цей трек розпочав свою діяльність у 2015 році завдяки старанням Михайла Ротаря – головного ідеолога мотоспорту у Чернівцях. Тоді тут і провели І чемпіонат України з флет-треку – нової дисципліни, котру ФМСУ вирішила розвивати ще у 2012 році. Проте перші змагання вдалося організувати лише через 3 роки, обидва раунди проходили на чернівецькій трасі. 
Дата старту флет-треку в Україні – 03 травня 2015 року. 
І першими тріумфаторами тоді стали саме чернівецькі мотогонщики: Андрій Малаєв-молодший переміг у класі Юніор, Андрій Малаєв-старший - у класі OPEN, Валентин Андрієць - у класі МХ2 та у командному заліку перемогу здобула перша команда Чернівців "Буковина-БРЮТ" у складі батька та сина Малаєвих і Олександра Білецького.

У 2016 році чемпіонат України пройшов у два раунди на львівському стадіоні СКА (ще один раунд було заплановано у Рівному, але його провести не вдалося).
Наступні два роки чемпіонат проходив під егідою УМА (Українська мотоциклетна Асоціація). І обов’язково змагання відбувалися у Чернівцях. Проте деякі моменти взаємовідносин між ФМСУ та УМА ускладнили проведення змагань, і на сьогодні гонки проводить лише ФМСУ.

І ось у 2019 році Чернівці знову приймали мотокросменів. Саме так, бо в основному в Україні у цій дисципліні виступають мотогонщики, котрі стартують в мотокросі.
28 червня 2019 року у І раунді особистого чемпіонату України з флет-треку заявилися 6 спортсменів – 4 з Чернівців та 2 з Івано-Франківської області (місто Косів).
Всього календарем на 2019 рік заплановано три раунди чемпіонату України з флет-треку: другий раунд у вересні у Вознесенську, і ІІІ – знову в Чернівцях. Чи відбудуться вони – побачимо.

У Чернівцях відбулося два кваліфікаційні (3 гонщики їхали по 6 кіл) та два фінальні (3 гонщики їхали по 8 кіл) заїзди. У першому кваліфікаційному заїзді у класі МХ2 переміг Андрій Малаєв-молодший (Чернівці), його земляк Валентин Андрієць був 2-м, і 3-є місце посів також чернівчанин Максим Купіна. У другому кваліфікаційному заїзді у класі OPEN переміг Василь Андруцеляк (Косів), другим фінішував Роман Проданюк (Косів), 3-м був Михайло Моравський (Чернівці).

Результати фінальних заїздів:

Клас МХ2:
1. Андрієць, Малаєв-молодший, Купіна.

Клас OPEN:
2. Проданюк, Андруцеляк, Моравський.



На фото: старт фінального заїзду у класі OPEN.

Підсумок (за результатами фінальних заїздів):
Очки вказані відповідно до Регламенту ЧУ по флет-треку за схемою 30-26-24-22-20 і т.д.

Клас МХ2:
1. № 4 (181) Валентин Андрієць (Чернівці) – 30.
2. № 5 (283)Андрій Малаєв-молодший (Чернівці) – 26.
3. № 6 (84) Максим Купіна (Чернівці) – 24.

Клас OPEN:
1. № 3 (249) Роман Проданюк (Косів) – 30.
2. № 1 (294)Василь Андруцеляк (Косів) – 26.
3. № 2 (233)Михайло Моравський (Чернівці) – 24.

Головний суддя: Євгенія Махрова (Чернівці).
Головний секретар: Тетяна Сабадаж (Чернівці).

Немає коментарів: