Badge "50 years of speedway in Rovno"

22 лютого 2020 р.

Загальні збори Рівненського обласного осередку ФМСУ. Рівне. 22 лютого 2020 року.

22 лютого 2020 року, об 11:00 год., у приміщенні обласної організації ТСОУ, відбулися звітно-виборні загальні збори Рівненського обласного осередку ФМСУ (далі – РОО ФМСУ).


На збори прибули 17 із 18 членів РОО ФМСУ (Леся Шувалова з Корця за станом здоров'я не змогла прийняти участь): Станіслав Бєлощук, Павло Бондарчук, Олег Войтович, Сергій Войтюк, Віктор Гайдим, Сергій Головня, Володимир Дмитрук, Микола Косинський, Ігор Марченко, Володимир Плигін, Віктор Присяжнюк, Василь Рудика, Дмитро Секо, Микола Скиба, Олег Харченко, Григорій Хлиновський та Василь Юзепчук.

Всі зареєстровані делегати отримали мандат для голосування:


На збори був запрошений начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський.

Сергієм Войтюком було запропоновано обрати робочу президію зборів у складі 4 осіб і персонально – Миколу Косинського, Сергія Головню, Григорія Хлиновського та Віталія Ліпського. Проголосували одноголосно.

Микола Косинський оголосив порядок денний зборів:
1. Звіт голови РОО ФМСУ.
2. Вибори нових членів бюро РОО ФМСУ.
3. Вибори голови РОО ФМСУ.
4. Вибори ревізійної комісії.
5. Рівне.

Після прийняття порядку денного в цілому, слово для звіту взяв діючий голова РОО ФМСУ Микола КОСИНСЬКИЙ:


Він зупинився на діяльності осередку упродовж останніх 4 років (2016-2019 рр.). З 8 клубів, які існували та займалися проведенням змагань в останні роки, перереєстрацію пройшли 3 клуби (КЗ РМСТК, ГО КВРС та ОСТК ТСОУ). За звітний період було проведено 23 змагання зі спідвею, відновлено проведення особистих чемпіонатів Рівненської області зі спідвею у класах мотоциклів до 125 та 500 куб. см, запроваджено проведення змагань Кубку Рівненської області та чемпіонату міста Рівного зі спідвею у цих класах мотоциклів. Таких змагань проведено 8. Два спортсмени виконали норматив майстра спорту України з мотоциклетного спорту – Віктор Трофимов-молодший та Марко Левішин.
Не вирішено питання упродовж цих років про проведення командного чемпіонату України зі спідвею... (риторика).

В області діє 6 мотоклубів, котрі розвивають мотокрос, можливо планується заснувати ще один мотоклуб. До діючих у минулому році приєднався "Клуб спортивно-технічної майстерності "Радивилів-Екстрим", засновником якого став батько радивилівського юного мотогонщика Назара Парніцького Петро Парніцький. 
Микола Косинський подякував найактивнішому в області керівнику мотоклубу, який організовує та проводить найбільше змагань з мотокросу – Василю Юзепчуку (ГО "Острозька міськрайонна організація автомотоспорту Автомотоклуб "Кристал").

Робота обласної суддівської колегії на зборах широко не висвітлювалася, але згадувалася – і у виступі Миколи Косинського, і пізніше у виступі голови обласної суддівської колегії Станіслава Бєлощука. Микола Косинський повідомив, що за звітний період 4 суддям присвоєна Національна категорія (НК), трьом – І категорія. Підготовлені і направлені до Федерації подання на присвоєння звань суддя НК Анатолію Жабчику та І категорія – Василю Юзепчуку.
Запропонував у березні окремо провести засідання обласної колегії суддів.

Найболючіша проблема у діяльності РОО ФМСУ – фінансування...

Свій виступ Микола Косинський завершив повідомленням про те, що організація "Ветерани мотоспорту Рівненщини", що діяла з ініціативи ветеранів рівненського спідвею, скоріш за все, припинить існування. З 2019 року діє Спілка ветеранів мотоспорту ГО "Клуб вболівальників рівненського спідвею" (далі – ГО КВРС).
Роботу РОО ФМСУ за звітний період визнав задовільною.

Потім слово взяв Василь ЮЗЕПЧУК. Він зупинився на змаганнях з мотокросу, і повідомив, що у мотокросі не проводять змагань – чемпіонати міста, району і т.д., так як проводять їх у спідвеї. Вважає, що акцент діяльності РОО ФМСУ на розвитку лише спідвею, не є вірним...


Проблема у проведенні змагань з мотокросу – фінансування та наявність карет швидкої медичної допомоги. У минулому сезоні сприяв проведенню змагань з мотокросу депутат обласної ради Віталій Ундір. Також Василь Юзепчук повідомив, що в с. Оженин Острозького району планується здійснити роботи щодо буріння свердловини для забезпечення водою поливальних машин під час підготовки і проведення змагань. Перші змагання з мотокросу планує провести 22 березня 2020 року в с. Оженин Острозького району.
Свій емоційний виступ Василь Юзепчук завершив оцінкою роботи РОО ФМСУ за 4 роки – незадовільно!!!

Наступним доповідачем став керівник КЗ "Рівненський міський спортивно-технічний клуб" (далі – КЗ РМСТК) Сергій ГОЛОВНЯ.


5-річна співпраця з обласною організацією ТСОУ дає підстави розвиватися далі та поліпшувати матеріально-технічну базу як самого мототреку, так і діючі спортивні клуби і дитячі секції, вдосконалюючи їх діяльність та виховувати молодих спортсменів... З цієї нагоди Сергій Головня вручив пам'ятну подяку та ювілейний сувенір голові обласної організації ТСОУ Миколі Скибі:



Сергій Головня детально зупинився на діяльності ГО КВРС та КЗ РМСТК у ювілейному для нашого спідвею 2019 році:
проведено 7 міжнародних змагань, у тому числі фінал особистого чемпіонату Європи серед юніорів (U-21);
встановлено скульптуру спідвеїсту;
відкрито фан-зону "Я люблю спідвей";
випущено марки, блоки марок, монети до 60-річчя рівненського спідвею;
організована виставка до ювілею;
гімн рівненському спідвею.
Триває робота над фільмом та випуском ювілейного фотоальбому.
Закуплені нові надувні борти.
Закуплено нові мотоцикли, запчастини та паливно-мастильні матеріали, покращено бокси і майстерні клубу.
Наприкінці 2016 року клуб став ініціатором заснування міжнародної ліги спідвею Speedway Friendship Cup, двічі за ці роки вигравши його – у 2017 та 2019 рр.
У минулому році надано фінансову допомогу у лікуванні двох травмованих гонщиків – Станіславу Мельничуку та Владиславу Борейчуку.
Обладнано заправку водою поливальних машин.
У січні 2020 року клубом ініційовані звернення до влади про виконання робіт з освітлення мототреку та нової системи озвучення змагань на мототреку.
Проведено діяльність щодо передачі громадських вбиралень біля мототреку у комунальну власність міста.
Якщо у 2020 році вдасться обладнати на трибунах 300-500 місця пластиковими сидіннями, то у 2021 р. бажаючим заявити рівненський клуб у 2 Польську Лігу буде відкрито шлях...
60-річчя рівненського спідвею – вдалося.
Сергій Головня оцінив діяльність РОО ФМСУ за звітний період задовільно.

Голова обласної суддівської колегії Станіслав БЄЛОЩУК коротко зупинився на результатах діяльності за неповних 2 роки: 2018 та 2019 рр., адже він лише у 2018 році став очільником колегії.
У складі суддівської колегії працюють судді НК, І та ІІ категорій. Двоє суддів мають міжнародні ліцензії (Станіслав Бєлощук та Сергій Головня, отримали їх у 2019 році на семінарі у Варшаві). У 2019 році суддівський корпус області поповнився 6 новими членами.
Судді забезпечили проведення 13 змагань зі спідвею на рівненському мототреку: 6 – у 2018 році та 7 – у 2019 р.
Двічі подавалося упродовж останніх 2 років подання на присвоєння звання судді НК Михайлу Нечаєву, і двічі ФМСУ відмовляла...

Мій коментар: таке ігнорувальне відношення Києва відбиває бажання у молодих, але досвідчених суддів займатися цією діяльністю...

Станіслав Бєлощук погодився з тим, що мотокросу приділяється мало уваги, і цю проблему потрібно виправляти.
Оцінка діяльності РОО ФМСУ – задовільна.

На завершення обговорення звіту голови РОО ФМСУ виступив Віталій ЛІПСЬКИЙ.


Він повідомив, що проблема з фінансуванням мотоспорту полягає в тому, що це неолімпійські види спорту, і їх фінансування в цілому в Україні у 5 разів менше, ніж фінансування олімпійських видів.
Зрозуміло, що спідвей – найпріоритетніший вид мотоспорту.
Мотокрос повинен також розвиватися, потрібно вчасно подавати пропозиції до календаря змагань, і обласне управління спорту оперативно вноситиме дати їх проведення або зміни. Проте головною умовою проведення змагань з мотокросу є наявність затвердженого положення та паспортизованої траси змагань, а це не завжди присутнє...
"Подавайте вчасно ці документи і працівники управління допоможуть і сприятимуть у їх проведенні" – наголосив очільник управління.
Віталій Ліпський розповів, що у минулому році він був на змаганнях з мотокросу у Радивилові, які проводив Петро Парніцький, і йому дуже сподобалася траса змагань та їх організація. Тому потрібно це все розвивати.
Проблема з медичною допомогою на змаганнях – загальновідома, і вона є в баскетболі, футзалі та інших видах спорту. Всі мусять оплачувати присутність медпрацівників на змаганнях, і це роблять всі клуби.
Запропонував найближчим часом подати пропозиції до загального календаря проведення змагань (було повідомлено присутніми керівниками мотоклубів, що у 2020 р. планується провести 2 змагання з мотокросу в с. Оженин Острозького району, 2 змагання – в Радивилові та 1 – в с. Жадківка Корецького району).
Оцінка роботи РОО ФМСУ – задовільна, але є багато шляхів для її покращення і потрібно працювати на всі види мотоспорту, що розвиваються у нас в області.

Підсумовуючи звіт голови РОО ФМСУ упродовж 2016-2019 рр. делегати проголосували за оцінку його діяльності:
незадовільно – 1;
задовільно – 16.
Робота визнана задовільною...

З другого питання порядку денного звітно-виборних зборів делегат Василь Рудика запропонував обрати бюро РОО ФМСУ у складі 7 осіб, тобто стільки, як було і раніше. Проголосували одноголосно.
Персонально він же запропонував обрати до складу бюро наступних осіб:
Станіслав Бєлощук
Сергій Головня
Микола Косинський
Ігор Марченко
Микола Скиба
Григорій Хлиновський
Василь Юзепчук
Прийняли рішення голосувати за весь запропонований список  проголосували одноголосно.

Третє питання – вибори голови РОО ФМСУ на наступні 4 роки.
Делегат Василь Юзепчук, незважаючи на свій різкий виступ, запропонував обрати головою діючого керівника – Миколу Косинського. Більше пропозицій не надійшло. Одноголосно члени бюро підтримали кандидатуру Миколу Косинського.

Четверте питання – вибори ревізійного комісії. Поступила пропозиція Миколи Косинського обрати до складу комісії 2 особи, а саме: Сергія Войтюка та Василя Рудику, що було підтверджено одноголосно.

На завершення  були вручені нагороди, подяки та сувеніри:
Микола Косинський нагородив дипломами: нашого коментатора В'ячеслава Крижанівського, тренера КЗ РМСТК Віктора Гайдима, тренера ОСТК ТСОУ Віктора Присяжнюка, керівника КЗ РМСТК Сергія Головню, керівника ГО "Острозька міськрайонна організація автомотоспорту Автомотоклуб "Кристал" Василя Юзепчука та мецената спідвею Ігоря Марченка.
Сергій Головня вручив подяки та ювілейні сувеніри Миколі Косинському та Ігорю Марченку:


В'ячеслав Крижанівський, до речі, також підготував до 60-річчя спідвею окремі оригінальні сувеніри: вимпели, конверти та металеві жетони. Ось один з жетонів:



Продовження вручення нагород:









На цьому звітно-виборні збори завершили роботу, очікуємо початку нового спідвейного сезону. Делегати пили каву, куштували печиво і цукерки.

А поруч – оновлений стенд до 60-річчя рівненського спідвею:





...та справжній лимон!


Немає коментарів: