Badge "50 years of speedway in Rovno"

11 червня 2021 р.

11 червня. Цей день в історії рівненського спідвею.

У різні роки цього дня, 11 червня, наші гонщики виступали у різноманітних змаганнях та перемагали. Ось короткий огляд гонок, що відбулися 11 червня.

11 червня 1961 року.
60 років тому.
У Рівному відбувся ІІ особистий чемпіонат Рівненської області, перемогу у якому з комплектом (12 очок) здобув 20-річний рівнянин Віталій Шило, друге місце посів минулорічний переможець Борис Савойський, програвши лише чемпіону, 3-м був Володимир Ульянін.

11 червня 1964 року.
На львівському стадіоні СКА пройшла міжнародна гонка з участю гонщиків СРСР та Польщі (особиста). Змагання виграв польський гонщик Анджей Погожельські, 2-м був вихованець рівненського спідвею, котрий представляв львівський клуб СКА Віталій Шило, 3-є місце посів Геннадій Куриленко.


Світлина з особистого архіву Віталія Шила.

11 червня 1972 року.
На рівненському мототреку у зустрічі командного чемпіонату СРСР, клас А, господарі здобули впевнену перемогу над „Локомотивом” (Даугавпілс) – 45:33. Кращими у своїх командах були: Віктор Трофимов, котрий здобув малий комплект (11 + 1*) очок у 4 заїздах, та Анатолій Петровський – 12 очок у
5 заїздах.

11 червня 1976 року.
45 років тому.
Після двох півфіналів, що два дні поспіль пройшли напередодні, 11 червня 1976 року, у Червонограді пройшов фінал особисто-командного чемпіонату України.
Чемпіоном України в особистому заліку вперше став 24-річний вихованець рівненського спідвею Володимир Рожанчук, він виграв всі заїзди, і з комплектом (15 очок) піднявся на вищу сходинку п’єдесталу, 2-е місце посів вознесенець Анатолій Миронов (14 очок), третім став червоноградець Олег Дзядик. 
У командному заліку перемогу святкувала команда нашої області у складі Володимир Рожанчук – Павло Хлиновський (23 пункти), котра на 1 очко випередила збірну Львівської області.

11 червня 1986 року.
35 років тому.
У гонці командного чемпіонату країни серед команд вищої ліги, західна зона, рівненський „Сигнал” не без проблем подолав вдома команду „Тайфун” (Еліста) – 61:47. 
У складі господарів були відсутні збірники країни – Віктор Кузнєцов, Володимир Трофимов, Ігор Марко, та Віктор Сурхаєв. Ця гонка стала дебютною у вищій лізі для 17-річних вихованців рівненського спідвею Володимира Колодія та Віктора Пастухова, котрі вперше виступали у команді: Володимир Колодій (№ 2) стартував у парі з Ігорем Звєрєвим, і здобув 4 очки та 1 бонус; Віктор Пастухов (№ 8) був другим запасним і у 2 заїздах набрав одне очко. Старші і досвідченіші колеги наших юніорів відзначилися комплектами – Ігор Звєрєв (№ 1) та Анатолій Жабчик (№ 3) завоювали по 18 очок кожен. У команді гостей по 14 очок здобули Олексій Ольховський та Василь Заруцький.

11 червня 1990 року.
На треку у Новосибірську у гонці командного чемпіонату країни, перша ліга, клас А, рівненський КАМАЗ у запеклій боротьбі поступився господарям – „Сибір” (Новосибірськ) здобули перемогу з рахунком 75:71. Віктор Гайдим та Ігор Марко набрали по 18 очок кожен, Сергій Тершак – 13, Олег Гулюк – 9 і 3 бонуси, Валерій Соколовський – 8 та Ігор Онищук – 5. Нагадаю, що у чемпіонаті 1990 року у порядку експерименту нарахування очок здійснювалося за схемою 4-3-2-1. Проте наступного року від цього відмовилися.

11 червня 1998 року.
У міжнародному турнірі з довгого треку Володимир Трофимов посів 8-е місце (9 очок). Гонка відбулася в Німеччині (Оутруп).

11 червня 2000 року.
У розіграші клубного Кубку європейських чемпіонів у групі А, що відбувся у Даугавпілсі, у складі команди „Спідвей-Локомотив” (Даугавпілс) виступав рівнянин Ігор Марко. Він набрав 9 очок із 35 командних, проте цього не вистачило для перемоги – латвійська дружина посіла лише 3-є місце, а до фіналу вийшов клуб Zlata Prilba Pardubice (Чехія) (45 очок).

11 червня 2017 року.
Особисту гонку ІІІ раунду першого розіграшу турніру Speedway Friendship Cup (SFC) на рівненському мототреку впевнено виграв наш гонщик Станіслав Мельничук, котрий представляв КЗ „Рівненський міський спортивно-технічний клуб”. 
Лідер команди напередодні вніс найбільший вклад у перемогу у командному турнірі (10 + 1*) очок із 32 командних, а 11 червня Станіслав переміг з комплектом (15 пунктів), ставши автором кращого часу дня – 67.05 сек. 
Друге місце тоді в особистому заліку посів угорець Йожеф Табака (14 очок), третім був аргентинець Факундо Албін, котрий з 12 пунктами виграв додатковий заїзд в Андрія Кобріна. Аргентинець виступав по іспанській ліцензії і представляв польський клуб MS Slask Swietochlowice. 
Інші рівняни посіли наступні місця: Андрій Кобрін з 12 очками став 4-м, програвши аргентинцю додатковий заїзд, Максим Росощук став 6-м, він жахливо розпочав гонку, маючи 0 очок, а потім відмінно провів три заключні серії заїздів, вигравши їх (9 очок), Віталій Лисак з 7 пунктами став 7-м, а Марко Левішин, котрий був у гонці запасним гонщиком, з 4 очками посів 13-е місце.

11 червня 2019 року.
На треку в Ополє (Польща) пара з Любліна Віктор Лампарт та Віктор Трофимов-молодший перемогла у відбірковій гонці юніорського чемпіонату Польщі серед пар: Віктор Лампарт здобув у 5 заїздах малий комплект – (14 + 1*) очок, Віктор Трофимов-молодший – 10 очок і 3 бонуси.

Немає коментарів: