Badge "50 years of speedway in Rovno"

4 травня 2018 р.

І етап Baltic Speedway League. Даугавпілс. 30 квітня 2018 року. Post scriptum.

Незважаючи на всі труднощі та проблеми, що виникли у нашої команди на шляху до Латвії, під час гонки, травми спортсменів (надіюся на те, що хлопці одужають та продовжать виступи у Лізі), на зворотній дорозі, є й приємні моменти, про які хочу трішки розповісти.



У Даугавпілсі ще в день приїзду, коли вже йшло тренування, на треку зустрівся з фанатами спідвею Олександром та Сергієм. Вони знали про наш приїзд, і було дуже приємно познайомитися з ними реально, бо на форумах та в мережах знайомі вже давно. 

З Олександром пересікався одного разу в Червонограді, коли він з групою фанатів з Даугавпілса приїжджали на гонку Української Ліги спідвею, фінал, 05 жовтня 2010 року „Шахтар” (Червоноград) – „Турбіна” (Балаково).



Багато емоцій, спогадів, прогнозів та розповідей про спідвей. Із-за цього з Олександром і не встиг зробити фото. А з Сергієм Шостаком спілкувалися до завершення тренування. Олександр і Сергій мені дуже багато допомогли різного роду інформацією про минулі гонки, і я за це їм обом, а також Віктору, дуже вдячний.




Зустріч давніх друзів: Володимир Рибніков та Сергій Пелешок. 
"Бурштинівка" - у подарунок!


Про Володимира Рибнікова можна говорити багато, адже саме завдяки його старанням спідвей зберігся у Даугавпілсі і піднявся на таку висоту, коли команда стабільно витупає у 1 Польській Лізі, а Даугавпілс став учасником Гран-Прі. 

Саме Володимир Рибніков став ініціатором створення Baltic Speedway League, і надіюся, що його стараннями Рига зможе прийняти наступні етапи цього турніру у липні та серпні 2018 року, і відбудеться в цілому як ЛІГА!

В день гонки Олександр повідомив, що зараз на трек підійде одна людина, котра ще за життя стала легендою у спідвеї. Тільки не як гонщик, а як статистик. Яка була приємна несподіванка, коли я побачив самого Раймонда Романаускаса. Саме він готував та випускав у 80-х роках минулого століття унікальні спідвейні програмки, котрими зачитувалася вся країна! І у Раймонда цього року ювілей - він 50 років у спідвеї!!!



Титулки програмок та додатків:





Добре, що до початку гонки ще було майже дві години. Проте вони спливли швидко, об 11-й відбулося засідання керівництва Ліги з усіма представниками команд, де остаточно з'ясовано всі моменти по самій гонці та підписано Регламент Ліги.







Ми з Раймондом знову спілкуємося. Він цікавиться долею багатьох рівненських гонщиків, і з сумом взнає про тих, кого вже з нами немає, у тому числі, і про Володимира Гриневича та Ігоря Новосада…
Майже всю гонку провели з Раймондом у закритому парку поруч, він каже, що найкраще бачиш і відчуваєш змагання тільки із закритого парку.
Але фатальний 13-й заїзд для нашої команди перервав наше спілкування. Раймонд Романаускас отримав у подарунок 6 буклетів про рівненський спідвей, і був дуже вражений цим. На майбутнє домовилися зустрічатися.

Наприкінці нашого від’їзду, коли наші гонщики вже повернулися у гіпсі з лікарні, на трек приїхав ще один легендарний гонщик, чемпіон СРСР серед юніорів 1982 року, майстер спорту, Сергій Дану. Спілкування відбувалося з менеджерами команд, і багато цікавого вдалося взнати. Все керівництво "Локомотива" - Валерій Шидловський, Анатолій Зіль, Микола Кокін, менеджер юніорської команди, котра виграла етап у Даугавпілсі, Володимир Вагелс та багато інших цікавих осіб.
Валерію Шидловському було презентовано буклети про рівненський спідвей.

І від імені керівництва рівненської команди вітаємо його з Днем народження (із запізненням) та бажаємо йому міцного здоров'я, нових досягнень у спідвеї та довгих років життя!

Валерій Шидловський, Сергій Дану, Сергій Пелешок та Володимир Рибніков:


Велика подяка Нілсу Фрейвальдсу (на фото - праворуч), котрий зробив багато для старту Ліги у цьому році, і надіємося на приємні зустрічі у подальшому!


Щодо ІІ-го етапу BSL зараз відбуваються переговори між менеджерами команд про його перенесення з 15 липня на інший термін. Причина наступна – в цей же день команда „Нева-Спідвей” (Санкт-Петербург) виступає у першій лізі російського чемпіонату в Октябрьському, і не зможе взяти участь у гонці BSL. Тому вивчаються варіанти проведення ІІ-го етапу Ліги у нові дати, про що буде повідомлено після прийняття рішення.

Традиційне фото на доріжці нового для мене треку:


Залишаємо Даугавпілс, повертаємося додому, і надіємося на нові змагання та зустрічі!

На черзі - Рига, мототрек "Бікернієкі":


Немає коментарів: