Badge "50 years of speedway in Rovno"

25 серпня 2020 р.

Перший в історії легкоатлетичний забіг у вишиванках на рівненському мототреку. 24 серпня 2020 року.

Вже традиційний 5-й за ліком забіг у вишиванках "Rivne Patriotic Run 2020" відбувся у Рівному на День незалежності. У зв'язку з пандемією коронавірусу його учасники мали право провести забіг за індивідуальною локацією.


І один із учасників забігу - палкий уболівальник спідвею, Сергій УМАНЦЕВ, вибрав для свого забігу (дистанція 3 км) гареву доріжку нашого мототреку.

21 серпня 2020 року відбувся тренувальний забіг Сергія:






В день забігу вранці пройшов дощ, і доріжка була значно зволожена. Дистанція 3 км при довжині доріжки 360 м складає 8 кіл та ще третина кола. Проте така відстань складається у разі дотримання 1-метрового відступу від внутрішньої білої лінії на доріжці. Оскільки ранковий дощ значно розм'якшив її, Сергію довелося бігти майже по центру доріжки. Тому відстань 3 км стала не 8 цілих та 1/3 кола, а трішки менше 8 кіл.

У свій забіг Сергій (стартовий номер 45) вирушив відразу по 10-й годині ранку, з надією на те, що незважаючи на пандемію коронавірусу, у найближчий час спідвейні змагання повернуться до Рівного та відбудуться гонки, яких так очікують уболівальники спідвею. Про це він сказав у своєму вітальному відеозверненні:

























Сергій завершив дистанцію з першим рекордом треку для легкоатлетичного забігу з результатом 12 хв. 51 сек. або 771 сек.

Він отримав нагороду та вітання!






Стартовий номер Сергія у забігу - 45-й, виявився невипадковим, адже 45 років тому назад - саме 24 серпня 1975 року, у місті Бидгощ (Польща), відбувся Європейський фінал особистого чемпіонату світу, де рівненський гонщик, легенда нашого спідвею, Віктор Іванович Трофимов, здобув 8 пунктів, посів 8-е місце та вдруге у своїй кар'єрі завоював право виступати у фіналі особистого чемпіонату світу! 

І завоював це право у запеклій боротьбі з трьома чемпіонами світу, виступаючи з переломаними ребрами та вигравши в одного з них - у діючого чемпіона світу шведського гонщика Андерса Міханека!

Вітаємо Сергія Уманцева та віримо у відновлення проведення змагань зі спідвею!!!

Немає коментарів: