Badge "50 years of speedway in Rovno"

28 серпня 2020 р.

Віктор Трофимов-молодший – 2-й у фіналі Срібного Шолому. Гданьськ. Стадіон ім. Збігнєва Подлєцькі. 26 серпня 2020 року.

Срібний Шолом – у Домініка Кубери (Лєшно), 2-е місце – у Віктора Трофимова-молодшого (Люблін), третім став Якуб Місковьяк (Ченстохова). Такий результат фінальної гонки, що була перервана дощем, а потім відновлена і завершена. Ще й з двома додатковими заїздами.

Нас цікавить ця гонка в силу того, що в ній стартував Віктор Трофимов-молодший, і провів її достойно, виборовши у додатковому заїзді срібну позицію цього трофею. З чим його і вітаємо!

Віктор вже встановив досягнення у цьому турнірі, адже став першим рівнянином, хто:

1) дебютував у Срібному Шоломі (26 квітня 2018 року у Жешуві у відборі посів з 10 очками 6-е місце, ставши першим запасним фіналу, поступившись у додатковому заїзді Віктору Лампарту);

2) у своєму першому фіналі – 24 травня 2018 року, у Любліні, здобув як перший запасний гонщик 1 пункт в одному заїзді. В обох гонках представляв клуб Fogo Unia Leszno;

3) у другому своєму старті у Срібному Шоломі – 16 квітня 2019 року, юніор вже команди Speed Car Motor Lublin, у Равічі, у відборі, здобув перемогу (14 очок);

4) у другому фіналі у своїй кар’єрі у Срібному Шоломі – 12 вересня 2019 року, у Грудзьондзі, з 10 очками був 7-м;

5) у третьому фіналі юніор клубу Motor Lublin посів призове місце – 2-е, повторивши досягнення 40-річної давнини іншого гонщика клубу з Любліна – Марека Кемпи!

Юніорам Любліна не вдається поки що виграти Срібний Шолом, ще два досягнення у цьому турнірі в їх активі – вони двічі ставали третіми призерами: у 1982 році Анджей Гомбка та у 2019 році Віктор Лампарт…

Гонка у Гданьську була перервана рясним дощем. Потім після підготовки треку заїзди відновилися. І Віктор Трофимов-молодший показав, що він знає як і вміє їхати по мокрій та небезпечній для гонщиків доріжці.

Доріжка гданського стадіону ім. Збігнєва Подлєцькі вже знайома нашому гонщику – до фіналу СШ, що відбувся у середу, він тут вже тричі виступав в інших турнірах.

Дебют випав на гонку ІІ раунду Nice Cup, що відбулася 06 липня 2017 року. Віктор тоді з 10 пунктами посів 5-е місце. 

Наступного року у 9-му раунді півфіналу командного чемпіонату Польщі серед юніорів (07 серпня 2018 року) юніори Лєшно виступили невдало, посівши лише 5-у сходинку з 15 пунктами, 9 з яких на рахунку Віктора. 

Минулоріч Віктор у Гданьську був дуже рано – 24 березня 2019 року відбувся спаррінг між клубами Zdunek Wybrzeże Gdańsk та Speed Car Motor Lublin, перемогу в якому святкували гості – 31:53, і його здобуток склав 4 пункти і 2 бонуси у 4 заїздах.

Ще трішки історії. На стадіоні в Гданьську у свій час успішно виступав і легендарний дідусь Віктора Трофимова-молодшого – Віктор Іванович Трофимов, який провів у балтійському місті як мінімум 4 гонки.

Вперше він стартував у Гданьську 06 жовтня 1964 року, зайнявши з 10 пунктами 6-е місце у турнірі „Puchar Federacji Gwardia”, що був присвячений 20-річчю оборони міста. 

Майже через 10 років – 05 червня 1974 року, Віктор Трофимов зійшов на 3-ю сходинку подіуму у турнірі „Кубок Міністра внутрішніх справ” (12 пунктів).

І вдалий виступ Віктора Трофимова відбувся 30 травня 1976 року, коли у Гданьську проходив континентальний півфінал особистого чемпіонату світу. Перемогу святкував тоді ще новосибірець Віктор Кузнєцов, другим був італієць Джузеппе Марцотто ( в обох – по 13 очок), третім – Володимир Гордєєв (11 очок) і 4-е місце посів наш земляк, здобувши теж 11 очок.

Стадіон у Гданьську носить ім’я Збігнєва Подлєцькі (з квітня 2008 року):


А у серпні 2009 року, після смерті легенди польського і гданського спідвею (08 січня 2009 року) на ньому була встановлена меморіальна дошка:



Збігнєв Подлєцькі – чемпіон світу у командному заліку 1965 року, і у тому ж році він виступав на рівненському мототреку. Після завершення півфіналу особистого чемпіонату світу у Львові (23 травня 1965 року), його учасники – гонщики Польщі та СРСР переїхали до Ровно, де 25 травня провели міжнародну товариську зустріч (особисту). У Львові Збігнєв Подлєцькі з 11 очками посів 3-є місце, а на ровенському мототреку він зайняв 2-е місце, поступившись лише своєму товаришу по команді Анджею Погожельські…

Блискучий виступ Віктора Трофимова-молодшого у фіналі Срібного Шолому у Гданьську 26 серпня 2020 року – 2-е місце, 13 здобутих очок і виграний додатковий заїзд у Якуба Місковьяка.

Все це дало тренеру юніорської „кадри” Рафалу Добруцькі вагомі підстави включити нашого гонщика до складу збірної на фінал командного чемпіонату світу серед юніорів, що відбудеться 05 вересня 2020 року в Данії (Оутруп).

Бажаємо Віктору нових перемог!

Немає коментарів: