Badge "50 years of speedway in Rovno"

14 серпня 2017 р.

Ченстохова, 13 серпня 2017 року.

Відразу після завершення Гран-Прі в Маліллі, невеликий рівненський "десант": Сергій, Тетяна, Андрій і я, вирушаємо на гонку Польської Екстраліги в Ченстохову, де в неділю, 13 серпня 2017 року, місцевий "Влукняж" приймав гостей з Вроцлава.


Поїздка із денної, вечірньої та нічної рівненської спеки переносить нас у ранкову прохолоду на кордоні в Угринові, де на диво майже нікого не було, двогодинне очікування, та ще більшу свіжість з вітром у Польщі. 
Після Хелма наш маршрут пролягає на Радом і Пйотркув-Трибунальські. 
Краєвиди дорогою змінюються калейдоскопічно, як і сама погода: і сонце, і дощ з вітром, і однаково нетепло:









На під'їзді до Ченстохови трапляються вітряки (на горизонті), а потім все ближче:






На трасі зустрічаємо спортивні човни збірної Казахстану з веслування на байдарках, котрі прямують, можливо, на чемпіонат світу у Словенію (Рачиця):


Втрачаємо трохи часу на в'їзді у Ченстохову, де із-за ремонту дороги утворилася декілька кілометрова "колєйка" автомобілів:


760-кілометровий автопробіг завершено і вже у самій Ченстохові, біля стадіону, зустрічаємося із сином Андрія - Олександром, котрий із друзями тут влітку працює та всі йдемо на спідвей.

Трек заповнюється уболівальниками, серед них і рівняни:






Після проби доріжки розпочинається представлення команд:


Обов'язковий атрибут - знаменитий прапор України (з Рівного), котрий розміщується на стадіоні:




Колоритний та неповторний 75-літній ветеран Йозеф Ярмула (8 сезонів виступав за "Влукняж"), після вітального слова, показав свій черговий номер - став віджиматися прямо на гаревій доріжці:


А потім була захоплююча гонка, де відрив однієї команди від іншої не перевищував 4 пунктів, і під її завершення, господарі, при шаленій підтримці своїх уболівальників, змогли здолати лідера Екстраліги 2017 року, вигравши три заключні заїзди із рахунком 4:2 кожен та гонку в цілому - 47:43:









Короткий сюжет про підтримку уболівальників:


Ще фото з гонки:














Місцеві оператори відеотабло на стадіоні під час 13-го заїзду помилково розмістили логотип іншої команди - "Унії" (Лєшно), це побачив Олександр, але потім все замінили:


Стадіон має 26 ось таких веж освітлення, на кожній з яких по 8 ліхтарів:


Гонка завершилася:




Ми прощаємося із Олександром та його товаришами, заїжджаємо в супермаркет, купуємо продукти, п'ємо каву, і під сонячно-хмарним ченстоховським небом стартуємо на Гданьськ:


По дорозі нас обігнав бус Тая Воффіндена, фото Сергія перед гонкою:


446-кілометровий автопробіг шикарним автобаном (частина якого платна) завершується біля 2-ї години ночі у Гданьську. Тут нас чекає син Сергія і Тетяни Олександр. Хвилююча зустріч батьків із сином, поїздка нічним містом до місця нашого проживання, і відпочинок.

Сьогодні друга гонка. У Гданьську вранці тепло і сонячно, +19 градусів.

Прогулянка містом, а ввечері - нова гонка на стадіоні ім. Збігнєва Подлєцькі!

Немає коментарів: